500 γρ μικρά κοχύλια ζυμαρικού 60 γρ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ 2 κουταλιές ελαιόλαδο 3 κρεμμύδια κομμένα 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 125 ml ξηρό λευκό κρασί 8 αντσούγες από κονσέρβα 1 κουταλιά φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου κομμένα ή 1 κουταλάκι ξηρό δεντρολίβανο 250 ml ζωμός βοδινού ή κοτόπουλου 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά κομμένη σε δακτυλίδια.
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην άκρη διατηρώντας το ζεστό. 2. Για τη σάλτσα, ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και τις αντσούγες και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το κρασί να μειωθεί στο μισό. 3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το δεντρολίβανο και αφήνουμε να ξαναπάρει βράση. Μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να γίνει ελαφρά παχύρρευστη. Προσθέτουμε την πιπεριά και το ζυμαρικό στη σάλτσα, ανακατεύουμε για να αναμιχθούν, ρίχνουμε τυρί παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 89 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!