1 φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες των 4-5 χιλ.
2 κουταλιές μαγειρικό λάδι
1/2 φλιτζάνι κρασί Μαρσάλα ή λευκό
1 κονσέρβα των 400 γρ. γάλα κοκοκάρυδου
1/2 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
2 κύβοι ζωμού μόσχου
3 κουταλάκια σκόνη κάρι ή κατά τη γεύση
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Γαριδομακαρονάδα ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ...
Μουσακάς με κολοκύθια ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
Μοσχάρι Ψητό Κατσαρόλας ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ GRAND MARNIER (ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ) ...
Φιλέτο με σως μανιτάρια ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΣΤΗΘΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
Κοτόπουλο Λεμονάτο ...
ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΓΥΝΑΙΚΑΣ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (ΦΡΕΣΚΟΣ) ΓΙΑΧΝΙ ...
...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΜΟΡΝΕ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΟΥΜΑΚΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΡΙΑΝΙ (Beriani, Brunei)...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BEURRE BLANC...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ...
ΚΡΥΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 57 από 170  Επόμενη

0 ψήφοι




 
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΦΟΥΡΝΟ (α) Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές, το πανάρουμε με τον ίδιο τρόπο, το τηγανίζουμε και το στεγνώνουμε όπως περιγράφεται. (β) Στην ίδια κατσαρόλα παρασκευάζουμε τη σάλτσα όπως περιγράφεται. Στο τέλος ρίχνουμε το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει. (γ) Σερβίρουμε με τον ίδιο τρόπο.
Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες των 4-5 χιλ.
2 κουταλιές μαγειρικό λάδι
1/2 φλιτζάνι κρασί Μαρσάλα ή λευκό
1 κονσέρβα των 400 γρ. γάλα κοκοκάρυδου
1/2 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
2 κύβοι ζωμού μόσχου
3 κουταλάκια σκόνη κάρι ή κατά τη γεύση
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ. Αναμιγνύουμε το αλεύρι και τις νιφάδες τσίλι σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα, βάζουμε μέσα το χοιρινό, κλείνουμε τη σακούλα και την κινούμε καλά, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του κρέατος με το αλεύρι και το τσίλι.
2. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το χοιρινό στο καυτό λάδι μέχρι να σκουρύνει ανακατεύοντας συχνά. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και μετά το απλώνουμε στο ταψί.
3. Στην ίδια κατσαρόλα που μαγειρέψαμε το χοιρινό, αναμιγνύουμε το γάλα κοκοκάρυδου και το φιστικοβούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Τρίβουμε μέσα στο μίγμα τους κύβους ζωμού και προσθέτουμε τη σκόνη κάρι. Ζεσταίνουμε το μίγμα και ρίχνουμε ανακατεύοντας το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Το ρίχνουμε πάνω στο κρέας στο ταψί.
4. Το ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά και σερβίρουμε με ρύζι και λαχανικά ατμού στο πλάι.

Προηγούμενη Συνταγή 57 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.