12 μπαρμπούνια, μέτρια
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (για το αλεύρωμα των ψαριών)
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί, κατά προτίμηση λευκό
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ...
Πράσινα λαζάνια με βούτυρο φυστικιού ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΑ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ 3 ...
ΨΑΡΙ ΤΟΥ ΜΠΟΠΑΛ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ...
Ρέγκα σαγανάκι ...
Μοσχάρι Ψητό Κατσαρόλας ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (ΦΡΕΣΚΟΣ) ΓΙΑΧΝΙ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ ...
Γαλέος με πιπεριές ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΗΚΟΝ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΤΟΝ ΗΣΤΟΝ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ (Τοσκάνη) ...
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ...
ΜΟΥΣ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Σκορδομακάρονα με φρέσκια τομάτα - Μία συνταγή της Σαντορίνης ...
ΣΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 54 από 137  Επόμενη

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ 2 ψήφοι




 

Υλικά

12 μπαρμπούνια, μέτρια
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (για το αλεύρωμα των ψαριών)
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί, κατά προτίμηση λευκό
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αφού καθαρίσετε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζετε, τα πιπερώνετε, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας να «αφήσουν» το λάδι τους.
2. Έπειτα φτιάχνετε τη σάλτσα ως εξής: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λίγο καθαρό ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε στη συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν για 20 λεπτά.
3. Περιχύνετε τα τηγανιτά μπαρμπούνια με αυτή τη σάλτσα και τα σερβίρετε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 54 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.