2 kg γαρίδες φρέσκες
35 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
2,5 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
1 φλιτζ. Σαμπάνια
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1,5 κουταλιά ζάχαρη
1,5 κουταλιά άνηθο κομμένο
λίγο πιπέρι καγιέν
500 γρ. Pipe rigate

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙΝ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΦΟΡΜΕΣ ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ...
ΨΗΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
Σολομός με πικάντικη σος αγγουριού και κριθαράκι με μυρωδικά ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ...
...
Γιαουρτόπιτα ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ...
Μπριζόλες με Τεκίλα ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 128 από 422  Επόμενη

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑ 1 ψήφοι




 

Υλικά

2 kg γαρίδες φρέσκες
35 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
2,5 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
1 φλιτζ. Σαμπάνια
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1,5 κουταλιά ζάχαρη
1,5 κουταλιά άνηθο κομμένο
λίγο πιπέρι καγιέν
500 γρ. Pipe rigate

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Βάζουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και τις βράζουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα. Στραγγίζουμε, φυλάγοντας 1 φλιτζ. ζωμό και τις καθαρίζουμε από τα κελύφη, αφήνοντας τις ουρές.
3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το πράσο και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό, τη σαμπάνια, την κρέμα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε δυνατή φωτιά, ώσπου η σάλτσα να βράσει και να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το άνηθο και το πιπέρι. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό,γαρνίρουμε με φρέσκο κολίαντρο και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 128 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.