4 λεπτά εσκαλόπ μόσχου
8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
4 λεπτές φέτες προσούτο, διπλού μεγέθους από τα εσκαλόπ
αλεύρι για πανάρισμα
25 γρ. ή 2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
4 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
4 κουταλιές κρασί Μαρσάλα
αλάτι και πιπέρι
φρέσκα φύλλα φασκόμηλου για γαρνίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟΥΛΙΔΑ ...
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΤΑΣ ...
Μακαρόνια με τυρί ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ, ΡΟΚΑ ΚΑΙ. ΚΑΡΥΔΙΑ...
Φιλέτο στη Σχάρα ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΜΑΝΙΤAΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠEΡΙEΣ ...
Σπαγγετι με σάλτσα τόνου ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Παγωτό Πεπόνι ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΛΟΜΙ (Lomi Salmon) ...
Γέμιση γαλοπούλας...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
Τσουρέκι ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΤΙΛΛΗΣ» ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΑ ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΦΟΥΖΙΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ, ΜΠΙΖΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 79 από 170  Επόμενη

ΣΑΛΤΙΜΠΟΚΑ 1 ψήφοι




 
Επί λέξει σημαίνει «πηδάει στο στόμα» κι αυτό το γρήγορο, νόστιμο φαγητό σχεδόν αυτό κάνει.
Υλικά

4 λεπτά εσκαλόπ μόσχου
8 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
4 λεπτές φέτες προσούτο, διπλού μεγέθους από τα εσκαλόπ
αλεύρι για πανάρισμα
25 γρ. ή 2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
4 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
4 κουταλιές κρασί Μαρσάλα
αλάτι και πιπέρι
φρέσκα φύλλα φασκόμηλου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Είτε αφήνουμε τα εσκαλόπ όπως είναι είτε τα κόβουμε στη μέση. Βάζουμε τα τεμάχια πάνω σε πλαστικό φύλλο ή χαρτί ψησίματος, κρατώντας τα μακριά το ένα από το άλλο και τα σκεπάζουμε επίσης με πλαστικό φύλλο.
2. Με ένα σφυρί ή πλάστη κτυπάμε τα εσκαλόπ μέχρι να διπλασιάσουν το μέγεθός τους και να γίνουν πολύ λεπτά.
3. Νοστιμίζουμε ελαφρά τα εσκαλόπ με αλάτι και πιπέρι και βάζουμε 2 μεγάλα φύλλα φασκόμηλο στα μεγάλα κομμάτια ή από 1 φύλλο στα μικρότερα. Μετά τοποθετούμε τις φέτες προσούτο ομοιόμορφα πάνω στα εσκαλόπ σκεπάζοντας το φασκόμηλο και καλύπτοντας το μοσχάρι σχεδόν με ακρίβεια.
4. Στερεώνουμε το προσούτο πάνω στο κρέας με οδοντογλυφίδες. Αν θέλουμε, τα μεγάλα κομμάτια μπορούμε να τα διπλώσουμε πρώτα στα δυο. Αλευρώνουμε ελαφρά.
5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα εσκαλόπ για 4 λεπτά αν είναι μονά ή για 5-6 λεπτά αν είναι διπλά, μέχρι να χρυσίσουν κι απ’ τις δυο μεριές και να μαγειρευτούν καλά. Προσοχή να μην τα παρατηγανίσουμε. Τα μεταφέρουμε σε ένα σκεύος σερβιρίσματος.
6. Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό, τη Μαρσάλα στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας καλά, ώστε να φεύγουν τα κατακάθια από τη βάση. Βράζουμε μέχρι να μειωθεί σχεδόν στο μισό. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο και χύνουμε τη σάλτσα πάνω στο μοσχάρι. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα φασκόμηλου και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 79 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.