1 κιλό μοσχάρι (κυλότο ή σπάλα) σε μερίδες
5 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες
1/2 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 κόκκοι μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Χυμός 1 λεμονιού
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ΤΡΟΠΟΣ B΄ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ...
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ...
ΨΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN...
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ...
ΜΟΥΣ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα ...
ΜΠΑΒΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ (Steak Au Poivre)...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΒΡΑΣΤΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ, ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΡΑΝΤΙ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΠΟΛΕΝΤΑ-ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΥΛΟΣ ...
ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΨΗΤΟ ΑΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΡΕΟΛΗΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...

Συνταγές » Κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 39 από 170  Επόμενη

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ6 ψήφοι




 
Μια θαυμάσια πολίτικη συνταγή!
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (κυλότο ή σπάλα) σε μερίδες
5 μελιτζάνες φλάσκες ψημένες
1/2 φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 κόκκοι μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Χυμός 1 λεμονιού
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας.
3. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι ολόκληρους, τα δαφνόφυλλα, λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει.
4. Ψήνουμε τις μελιτζάνες καλά μέχρι η σάρκα τους να λιώνει (κατά προτίμηση στα κάρβουνα, ώστε να πάρουν κάποια γεύση καπνού), τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις λιώνουμε στο μπλέντερ.
5. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού για να διατηρηθούν λευκές και τις αφήνουμε για λίγο να σουρώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
6. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί (χωρίς να κάψει), αδειάζουμε τον πουρέ της μελιτζάνας ανακατεύοντας συνεχώς, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
7. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
8. Τοποθετούμε τη σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος, κάνουμε στη μέση λακκούβα, προσθέτουμε μέσα το κρέας με τη σάλτσα του και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με κόκκινο κρασί (προτείνεται ένα κρασί από Ξινόμαυρο π.χ. μια "Νάουσα").

Προηγούμενη Συνταγή 39 από 170  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

ΣΙΔΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 10-08-2008 08:17:49

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΨΗΤΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.