Λοιπά:
2 σκελίδες σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι σησαμέλαιο
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες. Αναμιγνύουμε τα συστατικά της μαρινάδας και το μαρινάρουμε για 25 λεπτά.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα και τα λοιπά συστατικά.
3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε τα συστατικά της σάλτσας και τα βάζουμε στην άκρη.
4. Ζεσταίνουμε το γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το σκόρδο. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι να ευωδιάσει – περίπου για ½ λεπτό.
5. Προσθέτουμε το κρέας και το τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 1-2 λεπτά ή μέχρι να αλλάξει χρώμα.
6. Προσθέτουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κρεμμυδάκια. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, αν θέλουμε. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 1 ακόμη λεπτό ή μέχρι να απορροφηθεί η σάλτσα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε ανακατεύοντας το σησαμέλαιο και σερβίρουμε.
Ετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 5 λεπτά
Συνταγή 39 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!