ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
2,5 κουταλιές λάδι
1 κοφτό κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές μεγάλες κομμένες σε τετράγωνα των 2 εκ.
2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
6 κουταλιές ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές ξύδι κόκκινο
1 κουταλάκι σόγια σος
2,5 κουταλιές τσαγιού κορνφλάουρ αραιωμένο με 5 κουταλάκια νερό
Εκτέλεση
1.Ανακατεύουμε τα υλικά του παναρίσματος σε ένα μπολ, βουτάμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε σε τηγάνι με 2,5 κύπελλα λάδι για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές σε θερμοθάλαμο.
2.Προθερμαίνουμε το τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα. Βάζουμε μέσα λάδι και το ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν καπνίζει κατεβάζουμε τη φωτιά. Βάζουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. (Μην τα κάψουμε!!) Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη ζάχαρη, τη σόγια σος και το ξύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύοντας ρίχνουμε το κορνφλάουρ και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα.
3.Τέλος περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα και σερβίρουμε σε θερμαινόμενο δοχείο.
Συνταγή 14 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!