Το παρόν ρύζι χρησιμοποιείται ως βάση για το σερβίρισμα κινέζικων πιάτων, με τα φαγητά των οποίων αναμιγνύεται.
Υλικά
1 αυγό
2 κουταλάκι ασιατικό σησαμέλαιο
2 κουταλιές φυτικό λάδι
3 φλιτζ. βρασμένο ρύζι (250 γρ. ξηρό)
100 γρ. μπιζέλι (αποψυγμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα, ψιλοκομμένα
100 γρ. φύτρα φασολιών σόγιας
1-2 κουταλάκια σόγια σος ή κατά τη γεύση
πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό με το σησαμέλαιο.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ. Μόλις το λάδι σιγοβράσει και σχεδόν καπνίσει, ρίχνουμε το ρύζι και Ψιλοτηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
3. Προσθέτουμε τα μπιζέλια, τα κρεμμυδάκια και τα φύτρα σόγιας. Ψιλοτηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας το ρύζι συνεχώς.
4. Νοστιμίζουμε με τη σόγια σος και το πιπέρι και το σπρώχνουμε προς τη μια μεριά του τηγανιού. Χύνουμε το κτυπημένο αυγό στο άλλο μέρος και το αφήνουμε να πήξει για 10 δευτερόλεπτα.
5. Με ένα ξυλάκι ή ξύλινη σπάτουλα σπάζουμε το αυγό και το γυρίζουμε για να αναμιχθεί με το ρύζι. Ψιλοτηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμη και σερβίρουμε.
Σημ. Μπορούμε να προσθέσουμε επί πλέον τεμαχισμένο ζαμπόν ή γαριδούλες βραστές.
Συνταγή 13 από 47
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΑΣΠΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 15-10-2009 18:41:02
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ
constantinos 16-03-2009 23:57:56
para polu kalo!!!!!!!!!!!na to ftia3ete!!!!!!!!!bebia me gliko3ino xoirino
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!