5 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 κουταλιά μαγιά
1 φλιτζ. χλιαρό νερό για τη μαγιά
χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
1 κουταλάκι αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. νερό
κανέλλα
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι.
2. Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και περιμένουμε 10-15 λεπτά. Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε εκεί τη μαγιά. Ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε νερό μέχρι να γίνει χυλός, ούτε πηχτός ούτε αραιός. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
3. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μία κουταλιά ζυμάρι κάθε φορά. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε και βάζουμε τα επόμενα.
4. Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλιτζ. με το νερό και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να γίνει σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες. Πασπαλίζουμε με κανέλλα
pws mporw na kanw tous loukoumades traganous kai xrysipsimenous, wste na dexthoun to siropi mesa tous , xwris malakwma...???sos
κοστας κοτανιδις 29-09-2009 06:45:27
εγω ριχνω τριμενη σοκολατα η οποια θα λιωσει και θα γινει τελεια
κωνσταντινα 21-08-2009 00:41:18
τι συμβαινει οταν ριχνω τη ζυμη σε καυτο λαδι και μου απλωνει αντι να μενει μπαλιτσα????
Βαγγελης 05-05-2009 08:41:56
αν δεν εχω μαγια μπορω να χρησημοποιησω μπυρα σαν εναλακτικη λυση????
ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ 21-02-2009 18:00:22
ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΥΜΗ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ&ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ. ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΖΕΣΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕΛΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ.
Φανή 21-01-2009 08:05:00
Γεια σας.
Ξέρει κανένας να μου πει πως θα κάνω τουρσί λάχανο?
Help me
ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑ 17-01-2009 22:17:57
Πολύ καλή συνταγή!!!!!!!!
Φανή 20-10-2008 04:53:07
Οι λουκουμάδες πρέπει να είναι ζεστοί,χλιαροί ή κρύοι όταν θα τους περιχύσουμε με το σιρόπι?Με ενδιαφέρει να μην μαλακώσουν.
στελλα 05-10-2008 23:08:41
einai pan eykoli
amariap 26-09-2008 18:24:55
Αντί για το σιρόπι με τη ζάχαρη και το μέλι μπορεί να μπει κατευθείαν σκέτο μέλι (εγώ μερικές φορές απλά αραιώνω το μέλι με ελάχιστο νερό, το βράζω ελαφρά και τους περιχύνω) και να πασπαλιστούν με κανέλα και κοπανισμένα καρύδια. Τα καρύδια τους πάνε πάρα πολύ.
savvina 07-01-2008 08:46:29
einai eykoli k teleia sintagi tin protino stous fan ton loukoumadon!!!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!