-Πλένετε τα κυδώνια και τα σκουπίζετε
-Τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό που έχετε προσθέσει τον χυμό λεμονιού και αφήνετε μία ώρα
-Ξεφλουδίζετε τα κυδώνια και αφαιρείτε και τους σπόρους
-Τοποθετείτε τα κυδώνια μαζί με τους σπόρους σε ένα λινό πανί και τα δένετε σφικτά
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε 8 ποτήρια νερό, βυθίζετε το πανί με τα κυδώνια μέσα, σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει αρκετή ώρα
-Αφαιρείτε το πανί και με ένα κουτάλι στύβετε τους σπόρους πάνω από την κατσαρόλα
-Στύβετε κατόπιν τα κυδώνια
-Βράζετε όλα αυτά μέχρι να μείνουν 3 φλιτζ.
-Προσθέτετε την ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού
-Αφήνετε να βράσουν μέχρι να γίνει ο πελτές
-Μπορείτε να το δείτε εάν ρίξετε μία σταγόνα από το μείγμα σε ένα ποτήρι και εάν κρατήσει και δεν λιώσει αμέσως, ο πελτές είναι έτοιμος
-Προσθέτετε την βανίλια και αποσύρετε από την φωτιά
Συνταγή 22 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!