30 ml/2 κουταλιές φυτικό λάδι
6 ασκαλώνια κομμένα σε λεπτές φέτες
6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
6 φρέσκα κοκκινα τσίλι κομμένα σε φέτες
Λάδι για βαθύ τυγάνισμα
6 αυγά σφιχτοβρασμένα και ξεφλουδισμένα
Φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
Κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα:
75 γρ./6 κουταλιές φοινικοζάχαρη
75 ml/5 κουταλιές ταϊλανδέζικη σος ψαριού
90 ml/6 κουταλιές χυμός ταμαρίνδης
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΛΑΜΠΕ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΒΑ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
Φιλέτα μόσχου μαρινάτα με κόκκινο κρασί και τσίλι ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ ...
Γέμιση γαλοπούλας με λουκάνικο...
ΠΑΓΩΤΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
Μελιτζάνες παπουτσάκια...
ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ...
ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ...
ΓΑΛΕΟΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ...
ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ...
Τηγανητό τυρί camembert με σoς από ακτινίδια και ανανά ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ SINIGANG...

Συνταγές » τυρί,αυγά
Προηγούμενη Συνταγή 3 από 30  Επόμενη

ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ2 ψήφοι




 
Το πιάτο λέγεται ότι πήρε το όνομά του από έναν επίδοξο γαμπρό που επιθυμούσε διακαώς να εντυπωσιάσει τη μέλλουσα πεθερά του εφευρίσκοντας μια καινούργια συνταγή βασισμένη στο μοναδικό πιάτο που ήξερε να φτιάχνει, δηλ. τα βραστά αυγά. Αν και απλό, είναι φοβερά νόστιμο.
Υλικά
30 ml/2 κουταλιές φυτικό λάδι
6 ασκαλώνια κομμένα σε λεπτές φέτες
6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
6 φρέσκα κοκκινα τσίλι κομμένα σε φέτες
Λάδι για βαθύ τυγάνισμα
6 αυγά σφιχτοβρασμένα και ξεφλουδισμένα
Φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
Κλαράκια από φρέσκο κόλιαντρο για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα:
75 γρ./6 κουταλιές φοινικοζάχαρη
75 ml/5 κουταλιές ταϊλανδέζικη σος ψαριού
90 ml/6 κουταλιές χυμός ταμαρίνδης
Εκτέλεση
1. Για τη σάλτσα, βάζουμε τη ζάχαρη, τη σος ψαριού και το χυμό ταμαρίνδης σε ένα κατσαρολάκι. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερη ζάχαρη, σος ψαριού ή χυμό ταμαρίνδης, αν χρειάζεται. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ.
2. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τα ασκαλώνια, το σκόρδο και τα τσίλι για 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
3. Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ στους 190°C ή μέχρι ένα κομματάκι ψωμιού βαλμένο στο λάδι, να ροδίζει σε περίπου 45 δευτερόλεπτα. Τηγανίζουμε τα αυγά στο καυτό λάδι για 3-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν σκούρα χρυσαφιά. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας. Κόβουμε τα αυγά στα τέσσερα και τα απλώνουμε πάνω σε ένα στρώμα από φύλλα σαλάτας. Ρίχνουμε από πάνω τη σος και πασπαλίζουμε με το μίγμα από τα ασκαλώνια. Γαρνίρουμε με τα κλαράκια κόλιαντρου και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 3 από 30  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.