50 γρ. λαρδί
2 αβγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι κατά τη γεύση
600 γρ. αλεύρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΤΟ ...
ΜΟΥΣ ΣΟΛΟΜΟΥ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Σάμαλι Νηστίσιμο ...
ΚΑΚΑΒΙΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ...
Μπουρανί (Σμυρνέϊκο) ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΝΤΙ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
Μπιφτέκια με Πατάτες στο Φούρνο ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ...
Πράσινα λαζάνια με βούτυρο φυστικιού ...
Μοσχάρι Ψητό Κατσαρόλας ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΗΛΟΥ ...
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
Γρανίτα από mango (Mango sherbet) ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ...
ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΧΥΛΙΑ ...

Συνταγές » Λέσχης ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Προηγούμενη Συνταγή 3 από 125  Επόμενη

ΜΙΚΡΑ ΝΙΟΚΙ (Galuska) 3 ψήφοι




 
Χρησιμοποιείται για γαρνίρισμα σε πιάτα στιφάδου και πάπρικας και επίσης αποτελεί βασικό συστατικό γευμάτων του ενός πιάτου.
Υλικά
50 γρ. λαρδί
2 αβγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι κατά τη γεύση
600 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
2. Ζεσταίνουμε 30 γρ. λαρδί μέχρι να λιώσει και το αναμιγνύουμε σε ένα μπολ με τα αβγά, το γάλα και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ρίχνουμε ανακατεύοντας νερό, ώστε να πάρουμε μια μισομαλακή ζύμη. Ανακατεύουμε μόνο μέχρι τα συστατικά να αναμιχθούν χαλαρά.
3. Βάζουμε λίγη ζύμη πάνω σε μια μικρή σανίδα κοπής, που την έχουμε υγράνει, και με ένα βρεγμένο μαχαίρι, κόβουμε μικροσκοπικά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει. Αυτά θα βράσουν σε 3 λεπτά περίπου, οπότε και ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με καυτό νερό και τα αναμιγνύουμε με το υπόλοιπο λιωμένο λαρδί.

Προηγούμενη Συνταγή 3 από 125  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.