24 μεγάλα κοχύλια ζυμαρικού
2 αβγά χτυπητά
2 φλιτζ. τυρί ρικότα
1/4 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη, χωρίς νεύρα και κομμένη σε κύβους
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
250 γρ. σολομός τριμμένος
1 κουταλάκι σήζονινγκ θαλασσινών(*)
1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ άπαχο
Σάλτσα άνηθου:
1,5 κουταλιά βούτυρο
1,5 κουταλιά αλεύρι γενικής χρήσης
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1,5 φλιτζ. γάλα
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
Λιγκουίνια με γαρίδες πορτοκάλι και εστραγκόν ...
Σπαγγέτι με μύδια και στρείδια ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΠΑΠΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ...
Σπαγγέτι με τόννο και hoisin sauce ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΣΜΕΡΝΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Μουσακάς με μελιτζάνες ...
Μελιτζάνες Ιμαμ-Μπαϊλντί ...
ΓΑΡΙΔΕΣ FRA DIAVOLO ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
Μακαρονάδα του βοσκού ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ ...
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
Ζυμαρικό με μπρόκολα ...
...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 93 από 422  Επόμενη

ΚΟΧΥΛΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

24 μεγάλα κοχύλια ζυμαρικού
2 αβγά χτυπητά
2 φλιτζ. τυρί ρικότα
1/4 φλιτζ. κρεμμύδι κομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη, χωρίς νεύρα και κομμένη σε κύβους
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
250 γρ. σολομός τριμμένος
1 κουταλάκι σήζονινγκ θαλασσινών(*)
1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ άπαχο
Σάλτσα άνηθου:
1,5 κουταλιά βούτυρο
1,5 κουταλιά αλεύρι γενικής χρήσης
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1,5 φλιτζ. γάλα
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το κρυώνουμε πάνω σε φύλλο αλουμινίου προσέχοντας να μην κολλήσουν τα κοχύλια.
2. Αναμιγνύουμε τα αβγά, τη ρικότα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το σολομό και το σήζονινγκ.
3. Χύνουμε το γάλα εβαπορέ σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί 24χ30χ5 εκ.
4. Γεμίζουμε κάθε κοχύλι με μια φουσκωτή κουταλιά γέμισης.
5. Απλώνουμε τα κοχύλια στο ταψί και τα σκεπάζουμε με φύλλο αλουμινίου. Ψήνουμε στους 175ο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να κάψουν και να κοχλάσουν.
6. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βαθμιαία προσθέτουμε γάλα ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το άνηθο και το χυμό λεμονιού.
7. Βγάζουμε το ταψί από φούρνο και απλώνουμε τα κοχύλια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρουμε με τη σάλτσα άνηθου.

Προηγούμενη Συνταγή 93 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

dionysis 27-05-2009 02:31:32

jamato !!!!!!!1

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.