250 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό
500 γρ. μικρό ζυμαρικό (βίδες, πεταλούδες, κοχυλάκια, μακαρονάκι κοφτό κλπ.)
300 γρ. σπανάκι φρέσκο
1 φλιτζ. τυρί κότατζ (1% λιπαρά)
1/2 φλιτζ. γιαούρτι άπαχο
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι ταμπάσκο
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου που βράζει

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (διαβ.) ...
Πατέ τόνου ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ...
Τσάι Union Jack ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΥΚΩΤΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ...
ΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΒULETTEN...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙΝ ...
ΜΠΡΑΝΤΑΔΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ...
BUCATINI ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ...
ΣΑΓΑΝΑΚΙ (Ελληνικό τηγανητό τυρί)...
Santan (Γάλα καρύδας)...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Α ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ...
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 94 από 422  Επόμενη

ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

250 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό
500 γρ. μικρό ζυμαρικό (βίδες, πεταλούδες, κοχυλάκια, μακαρονάκι κοφτό κλπ.)
300 γρ. σπανάκι φρέσκο
1 φλιτζ. τυρί κότατζ (1% λιπαρά)
1/2 φλιτζ. γιαούρτι άπαχο
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι ταμπάσκο
1 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου που βράζει

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το σπανάκι. Το βράζουμε σε νερό που βράζει μέχρι μόλις να γίνει τρυφερό και να μαραθεί. Το στραγγίζουμε ώστε να φύγει τελείως το νερό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ το αναμιγνύουμε με τον τόνο, το τυρί κότατζ, το γιαούρτι, 1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα, το αλάτι, το ταμπάσκο, το βασιλικό και το θυμάρι. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζυμαρικό. Βάζουμε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος του 1,5 λίτρου.
4. Λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι. Ρίχνουμε αργά το ζωμό που βράζει ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο ζυμαρικό. Προσθέτουμε από πάνω ντο υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-35 λεπτά και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 94 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.