1 μεγάλο μάτσο ρόκα, πλυμένη και σχισμένη σε μεγάλα κομμάτια
3/4 φλιτζ. παχιά κρέμα
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
500 γρ. σπαγγέτι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ...
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
MΑΥΡΕΣ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΑΔΙΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΞΥΣΜΑ ΠOΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΡΟ ΑΠΟ ΚΑΡΙ ...
Μοσχάρι με Λαχανικά ...
ΛΑΧΑΝΟ-ΚΑΡΟΤΟ ...
Madras Curry ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ ...
...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΛΙΒΟΡΝΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΚΕΪΚ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ...
Πικάντικη σούπα με μύδια ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΤΟΝΟ KAI MΥΡΩΔΙΚΑ ...
Πέννες με σολωμό και σάλτσα κρέμας με βότκα και πράσινους πιπερόσπορους ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣOΣ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 142 από 301  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ 0 ψήφοι




 
Η ρόκα (αγγλ. arugula ή rocket, ιταλ. rucola ή rughetta) φυτρώνει άγρια στα λιβάδια, επίσης όμως καλλιεργείται ευρύτατα και πωλείται στα τοπικά οπωροπωλεία. Η γεύση του είναι λιγότερο έντονη.
Υλικά

1 μεγάλο μάτσο ρόκα, πλυμένη και σχισμένη σε μεγάλα κομμάτια
3/4 φλιτζ. παχιά κρέμα
2 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
500 γρ. σπαγγέτι

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ρόκα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί, περίπου για 5 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την κρέμα και το τυρί και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να γίνει ελαφρά παχύρρευστη.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στη σάλτσα ρόκας.
3. Αναμιγνύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως σε προθερμασμένα πιάτα, προσθέτοντας επί πλέον παρμεζάνα κατά τη γεύση στο τραπέζι.

Προηγούμενη Συνταγή 142 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.