25 γρ. ξηρά μανιτάρια πορσίνι, ξεπλυμένα με κρύο νερό
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1,5 φλιτζ. κριθαράκι
1/2 φλιτζ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝTOMATEΣ ...
«ΠΑΚΟΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής...
Νερό με κίμινο (Jeera Pani) ...
Σαλάτα με κοτόπουλο, ανανά και μακαντάμια...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΓΑΛΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ...
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΓΛΥΚΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΣΥΚΑ, ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...
Φετουτσίνια με σπαράγγια και γαρίδες ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
ΣΟΥΠΑ ΣΤΡΑΤΣΙΑΤΕΛΑ ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
ΚΡΕΠΕΣ ...
ΦΟΝΤΥ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ (Κίνα) ...
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο ...
Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο ...

Συνταγές » Ζυμαρικά
Προηγούμενη Συνταγή 4 από 29  Επόμενη

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ0 ψήφοι




 

Υλικά
25 γρ. ξηρά μανιτάρια πορσίνι, ξεπλυμένα με κρύο νερό
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1,5 φλιτζ. κριθαράκι
1/2 φλιτζ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
3 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
Εκτέλεση
1. Σε ένα μέτριο μπολ μουσκεύουμε τα μανιτάρια με 2 φλιτζ. ζεστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε μια σήτα με χαρτοπετσέτα ή φίλτρο καφέ και φυλάμε το υγρό. Πιέζουμε τα μανιτάρια για να φύγει όλο το υγρό και τα χοντροκόβουμε.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 5 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κριθαράκι, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κριθαράκι να ροδίσει και να μοσχοβολήσει, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα πορσίνι, το υγρό τους και 2,5 φλιτζ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει το περισσότερο υγρό και να γίνει κρεμώδες, περίπου για 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα, βάζουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό.


Προηγούμενη Συνταγή 4 από 29  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.