1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C.
2. Σε ένα βαθύ δοχείο θερμαίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε αργά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Δεν τα αφήνουμε να σκουρύνουν. Τα βγάζουμε από το δοχείο και προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι. Μαγειρεύουμε το μίγμα αλευριού για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
3. Θερμαίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία.
4. Χτυπάμε ελαφρά το γάλα στο μίγμα αλευριού, προσθέτοντας 1 φλιτζ. τη φορά και ανακατεύοντας συνέχεια ώστε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
5. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
6. Βγάζουμε το δοχείο από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τα τυριά, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι κατά τη γεύση.
7. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το βρασμένο ζυμαρικό με τη σάλτσα τυριών και τα φρέσκα μυρωδικά.
8. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι με το υπόλοιπο βούτυρο, το γεμίζουμε με το μίγμα ζυμαρικών και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να κοχλάσει και να γίνει σκούρο στην επιφάνεια.
Συνταγή 5 από 29
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!