1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κίτρινο κρεμμύδι τεμαχισμένο
1/4 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
3 φλιτζ. γάλα
1/4 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές κρεμώδης γκοργκοντζόλα
1/4 φλιτζ. τυρί ρομάνο τριμμένο
1/8 κουταλιά πιπέρι καγιέν
αλάτι και πιπέρι
½ κιλό πένες, βρασμένες αλντέντε
2 κουταλιές φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κουταλιά φρέσκο δεντρολίβανο τεμαχισμένο
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ...
ΞΙΦΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΕΣ...
ΣΑΓΑΝΑΚΙ (Ελληνικό τηγανητό τυρί)...
ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΟΣ ΤΑΡΤΑΡ...
ΣΑΛΑΤΑ PANZANELLA...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ...
Ριζότο με ψητά μανιτάρια ...
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΠΑΠΙΑΣ...
Λαπάς ...
ΓΚΑΡΑΜ ΑΣΣΑΜ...
Μύδια μαρινάτα με κάρι ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
Παντεσπάνι ...
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ...
ΣΑΛΑΤΑ WALDORF...
NΟΥΝΤΛ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΚUSHARY...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΝΟΥ ΣΠΕΣΙΑΛ ...
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...
Φετουτσίνια με σπαράγγια και γαρίδες ...

Συνταγές » Ζυμαρικά
Προηγούμενη Συνταγή 5 από 29  Επόμενη

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ0 ψήφοι




 

Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κίτρινο κρεμμύδι τεμαχισμένο
1/4 φλιτζ. ανάλατο βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
3 φλιτζ. γάλα
1/4 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές κρεμώδης γκοργκοντζόλα
1/4 φλιτζ. τυρί ρομάνο τριμμένο
1/8 κουταλιά πιπέρι καγιέν
αλάτι και πιπέρι
½ κιλό πένες, βρασμένες αλντέντε
2 κουταλιές φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 κουταλιά φρέσκο δεντρολίβανο τεμαχισμένο
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C.
2. Σε ένα βαθύ δοχείο θερμαίνουμε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε αργά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Δεν τα αφήνουμε να σκουρύνουν. Τα βγάζουμε από το δοχείο και προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι. Μαγειρεύουμε το μίγμα αλευριού για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
3. Θερμαίνουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία.
4. Χτυπάμε ελαφρά το γάλα στο μίγμα αλευριού, προσθέτοντας 1 φλιτζ. τη φορά και ανακατεύοντας συνέχεια ώστε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
5. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
6. Βγάζουμε το δοχείο από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τα τυριά, το καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι κατά τη γεύση.
7. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το βρασμένο ζυμαρικό με τη σάλτσα τυριών και τα φρέσκα μυρωδικά.
8. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι με το υπόλοιπο βούτυρο, το γεμίζουμε με το μίγμα ζυμαρικών και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να κοχλάσει και να γίνει σκούρο στην επιφάνεια.

Προηγούμενη Συνταγή 5 από 29  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.