500 γρ. φετουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό
1/2 φλιτζ περίπου πολύ ξηρό βερμούτ
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φλιτζ. τομάτες φρέσκες κομμένες
1/2 κουταλάκι. τσαγιού καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή κατά γεύση
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή τριμμένη
6 φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα, ξεπλυμένα με κρύο νερό και ψιλοκομμένα
12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια και κομμένες
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη και ξεπλυμένη
1 κουταλιά ελαιόλαδο υπερπαρθένο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Γαρίδες βραστές ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΤΣΑΟΥ ΜΕΙΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ...
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ...
Καρυδάρμη με θαλασσινά ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ME ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Ψαροσαλάτα με βίδες ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ ΝΟΥΝΤΛ ΑΥΓΟΥ (Pork Chow Mein) ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΜΟΡΝΕ ...
ΨΑΡΙΑ (ΓΑΥΡΟΙ Ή ΣΑΡΔΕΛΕΣ) ΡΙΓΑΝΑΤΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ...
ΠΙΛΑΦΙ ΑΤΖΕΜ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 171 από 422  Επόμενη

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ 0 ψήφοι




 
Η παρούσα έκδοση του κλασικού αυτού ιταλικού πιάτου είναι περισσότερο πικάντικη, έχει λιγότερο λάδι και περιέχει ξηρό βερμούτ, που δίνει πιο γεμάτη γεύση. Η σάλτσα πηγαίνει και με λαχανικά.
Υλικά

500 γρ. φετουτσίνια ή άλλο ζυμαρικό
1/2 φλιτζ περίπου πολύ ξηρό βερμούτ
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φλιτζ. τομάτες φρέσκες κομμένες
1/2 κουταλάκι. τσαγιού καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή κατά γεύση
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή τριμμένη
6 φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα, ξεπλυμένα με κρύο νερό και ψιλοκομμένα
12 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια και κομμένες
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη και ξεπλυμένη
1 κουταλιά ελαιόλαδο υπερπαρθένο
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Χύνουμε το βερμούτ σε μια κατσαρόλα (αρκετό ίσα-ίσα να σκεπάζει τον πάτο της.) Προσθέτουμε το σκόρδο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 7 λεπτά.
2. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τις τομάτες, τις νιφάδες πιπεριού και τη ρίγανη. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις αντσούγες, τις ελιές και την κάπαρη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
4. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό (λιγότερο βρασμένο, βλ. Σάλσα Veracruz.)
5. Ακριβώς πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό στη σάλτσα. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, ρίχνουμε από πάνω λίγη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 171 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.