Ο Etienne Marchand, από τους πρώτους Ευρωπαίους που έφθασαν στην Πολυνησία, περιγράφει στο ημερολόγιό του το 1791 τις Vahiné, τις γυναίκες της Πολυνησίας, ως καλλονές με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μακριά μαύρα μαλλιά δεμένα με λουλουδένιες γιρλάντες, που φορούσαν φούστες από φύλλα φοινικόδεντρου. Στις αναμνήσεις πολλών από τους πρώτους αυτούς επισκέπτες, πέρα από πλήθος άλλων ηδονικών εμπειριών, περιλαμβάνεται και ο αστακός που τους έφτιαχναν με το δικό τους τρόπο.
Υλικά
1 αστακός μεγέθους της αρεσκείας μας
2,5 φλιτζ. χυμός λάιμ (ή λεμόνι)
από 1 κουταλιά μαϊντανός και φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένα
ταμπάσκο
Εκτέλεση
1. Αν δεν διαθέτουμε μια Vahinè να μας ετοιμάσει τον αστακό μας, ζητάμε από τον ψαρά να αφαιρέσει το κρέας του αστακού από το κέλυφος.
2. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με τον χυμό λάιμ. Προσθέ-τουμε τα μυρωδικά και το αφήνουμε να «μαγειρευτεί» για 12 ώρες μέσα στη μαρι-νάδα.
3. Στραγγίζουμε καλά τη μαρινάδα (αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τον αστακό για λίγο στον ατμό ή στο γκριλ.)
4. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το σερβίρουμε με ταμπάσκο, καθένας κάνοντάς το όσο καυτερό θέλει.
Σημ. Αν αρχίσουμε το πρωί, το βράδυ ο αστακός είναι έτοιμος.
Συνταγή 3 από 17
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΦΩΣΤΗΡΑΣ 31-01-2009 06:20:57
ΑΠΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΜΕΖΕΣ (ΑΣΤΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!!!!)
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!