Ένα παραδοσιακό πιάτο της Καντώνας (Κίνα), όπου το φαγητό τηγανίζεται σε υψηλή θερ-μοκρασία για σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να διατηρήσει τη γεύση και την υφή του. Οι γαρίδες με σησαμόσπορους σερβίρονταν σε γαμήλια δείπνα ως η τέλεια ισορροπία μεταξύ Yin και Yang, που αντιπροσώπευαν οι γαρίδες και ο σησαμόσπορος, δίνοντας στους νιόπαντρους τη ζωτικότητα του Ch’i. Μια ιδέα σέρι προσθέτει ένα μεθυστικό άρωμα!
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ροδίζουμε τα μανιτάρια σε ζωηρή φωτιά για λίγα δευ-τερόλεπτα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τους σησαμόσπορους και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το σέρι, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό πολύ καυτό.
Συνταγή 4 από 17
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!