85 γρ. ντομάτες λιαστές (περίπου 1 φλιτζ.), όχι από βαζάκι με λάδι.
500 γρ. χτένια
500 γρ. πένες ή πεταλούδες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ. κουκουνάρια, ψημένα μέχρι να ροδίσουν
2 φλιτζ. παχιά κρέμα
1 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. σάλτσα πέστο (βασιλικού)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Ξιφίας με εστραγκόν, σκόρδο και κρεμμυδάκια ...
ΤΟΡΤΕΛΛΙΝΙΑ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ ...
MAKAΡONIA IMAM ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΣΜΕΡΝΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΡΕΤΟ ...
ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Σαλάτα με κοτόπουλο, ανανά και μακαντάμια...
ΝΟΤΣΙΟΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
Κεφτεδάκια ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑΣ ...
ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΙΑ ...
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ...
ΡΑΪΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ (Ινδία) ...
ΣΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΕ ΛΑΔΟΞΥΔΟ...
Χοιρινό με Πράσα ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛO, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 325 από 422  Επόμενη

ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΤΕΝΙΑ 1 ψήφοι




 

Υλικά

85 γρ. ντομάτες λιαστές (περίπου 1 φλιτζ.), όχι από βαζάκι με λάδι.
500 γρ. χτένια
500 γρ. πένες ή πεταλούδες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ. κουκουνάρια, ψημένα μέχρι να ροδίσουν
2 φλιτζ. παχιά κρέμα
1 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. σάλτσα πέστο (βασιλικού)

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ, βάζουμε βραστό νερό, αρκετό για να καλύψει τις τομάτες και τις αφήνουμε για 20-30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις ντομάτες, πετάμε το νερό και τις ψιλοκόβουμε.
2. Στο μεταξύ, αφαιρούμε από τα χτένια τους σκληρούς πλευρικούς μυς, αν χρειάζεται, και τα κόβουμε στα δύο, αν είναι μεγάλα. Σε μια κατσαρόλα των 5 λίτρων ρίχνουμε 5 λίτρα αλατισμένο νερό για να βράσουμε το ζυμαρικό.
3. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να κάψει, αλλά να μην καπνίσει και σοτάρουμε τα χτένια, μέχρι να γίνουν ωχρά ρόδινα στις άκρες και να βράσουν, από 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Tα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά και σκεπασμένα.
4. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι που απομένει στην κατσαρόλα και τα τηγανίζουμε σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, ώσπου να μείνουν περίπου 3 κουταλιές. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τις τομάτες και την κρέμα και τα αφήνουμε μόλις να πάρει βράση. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα και το pesto και το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα χτένια.
5. Βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε. Επαναφέρουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα με τα χτένια, ανακατεύοντας απαλά για να αναμιχθούν.

Προηγούμενη Συνταγή 325 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.