85 γρ. ντομάτες λιαστές (περίπου 1 φλιτζ.), όχι από βαζάκι με λάδι.
500 γρ. χτένια
500 γρ. πένες ή πεταλούδες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ. κουκουνάρια, ψημένα μέχρι να ροδίσουν
2 φλιτζ. παχιά κρέμα
1 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. σάλτσα πέστο (βασιλικού)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΜΟΡΝΕ ...
Ραβιόλι με θαλασσινά και σως από πορτοκάλι και κρόκο ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ KAI BOTKA ...
ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ...
ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΛΑΝΕΖΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΡΕΤΟ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΑΠΟ ΝΟΥΝΤΛ ...
Λαζάνια με θαλασσινά ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ...
ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΑΓΚΑΗΣ ...
ΨΗΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΨΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
Γαριδοσαλάτα ...
Μοσχάρι Βραστό ...
ΜΟΥΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ ...
ΦΟΝΤΥ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 325 από 422  Επόμενη

ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΤΕΝΙΑ 1 ψήφοι




 

Υλικά

85 γρ. ντομάτες λιαστές (περίπου 1 φλιτζ.), όχι από βαζάκι με λάδι.
500 γρ. χτένια
500 γρ. πένες ή πεταλούδες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1-2 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ. κουκουνάρια, ψημένα μέχρι να ροδίσουν
2 φλιτζ. παχιά κρέμα
1 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. σάλτσα πέστο (βασιλικού)

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό πυρίμαχο μπολ, βάζουμε βραστό νερό, αρκετό για να καλύψει τις τομάτες και τις αφήνουμε για 20-30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις ντομάτες, πετάμε το νερό και τις ψιλοκόβουμε.
2. Στο μεταξύ, αφαιρούμε από τα χτένια τους σκληρούς πλευρικούς μυς, αν χρειάζεται, και τα κόβουμε στα δύο, αν είναι μεγάλα. Σε μια κατσαρόλα των 5 λίτρων ρίχνουμε 5 λίτρα αλατισμένο νερό για να βράσουμε το ζυμαρικό.
3. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να κάψει, αλλά να μην καπνίσει και σοτάρουμε τα χτένια, μέχρι να γίνουν ωχρά ρόδινα στις άκρες και να βράσουν, από 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Tα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά και σκεπασμένα.
4. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι που απομένει στην κατσαρόλα και τα τηγανίζουμε σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, ώσπου να μείνουν περίπου 3 κουταλιές. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τις τομάτες και την κρέμα και τα αφήνουμε μόλις να πάρει βράση. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα και το pesto και το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα χτένια.
5. Βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε. Επαναφέρουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα με τα χτένια, ανακατεύοντας απαλά για να αναμιχθούν.

Προηγούμενη Συνταγή 325 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.