300 γρ. ρύζι (κοντόκοκκο κατά προτίμηση, αλλά κάθε μη παρμπόιλ κάνει)
5 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότεροι κατά τη γεύση
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κρόκοι αυγών
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Πολύ απλό αλλά ότι πρέπει για τους φίλους του σκόρδου!
Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
300 γρ. ρύζι (κοντόκοκκο κατά προτίμηση, αλλά κάθε μη παρμπόιλ κάνει)
5 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότεροι κατά τη γεύση
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κρόκοι αυγών
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Βράζουμε το ρύζι σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει αλντέντε.
Στο μεταξύ λιώνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις χτυπάμε μαζί με τους κρόκους σε ένα μπολ.
Μόλις γίνει το ρύζι, το στραγγίζουμε και αμέσως το προσθέτουμε ανακατεύοντας στους κρόκους (ώστε η θερμότητα του ρυζιού να τους μαγειρέψει) και νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο που ρίχνουμε.
Τελικά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε με την παρμεζάνα (για όσους θέλουν).
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
Α. Χρησιμοποιούμε ολόκληρα τα αυγά και όχι μόνο τους κρόκους. Μπορούμε μάλιστα να τα βάλουμε μαζί με το σκόρδο στο μπλέντερ και να γίνουν ένας ωραίος κίτρινος ζωμός με πολλή γεύση.
Β. Βράζουμε το ρύζι μαζί με 1 κύβο ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου (προσοχή στο αλάτι).
Συνταγή 2 από 9
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!