1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
4. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ.
5. Ρίχνουμε το βούτυρο στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλιες. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
6. Χτυπάμε τα ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα. Διπλώνουμε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη.
7. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα.
Συνταγή 31 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
eirini 31-12-2008 03:04:41
den mou apantises se tipota na sai kala
Nitsa 30-12-2008 00:02:26
telio
Αθηνά 30-12-2008 00:00:50
Einai yperoxi
Αθηνά 29-12-2008 23:58:44
x;alia
eirini 19-12-2008 08:11:13
kalispera!!!!gia prwti fora tha ftiaksw vasilopita kai elpizw na tin petixw!!!!mia erwtisi mono!!!!otan gtafete 'diplwnoume tin marega mesa si zumi????diladi???' auto an sas einai eukolo!!!!!a!!! kai to 5 1/2 flitzani aleuri ti flitzani???na einai idio me to flitzani tis zaxaris???tsagiou i koupa????auta!!!!sas evxaristw poli!!!!tha perimenw tin apantisi sas!!!!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!