1. Βάζουμε το γάλα να βράσει.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό γάλα και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας τα και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
4. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε, ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο.
4. Βάζουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει. Μόλις γίνει το σιρόπι, το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο.
Συνταγή 30 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Φανή 16-11-2008 08:36:22
Βανέσσα τα τορτελίνια γίνονται με πολλούς τρόπους.Ο πιο απλός είναι να τα βράσεις και αφού τα στραγγίσεις να τα ανακατέψεις με διάφορα τυριά της αρεσκείας σου.Ανάλογο αλάτι,πιπέρι άσπρο και αν σου αρέσει λίγο μοσχοκάρυδο.Ρίξε και 200-250 κρέμα γάλακτος και βάλτα στον φούρνο (200 οC) μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
βανεσσα 15-11-2008 04:24:29
GIASAS UA HUELA NA ROTISO POS GHNONTE TA TORTELINIA
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!