10 αυγά
7 φλιτζ. γάλα
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
1 πακέτο φύλλο για πίτα
1/2 φλιτζ. βούτυρο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛO, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ...
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΝΟΤΣΙΟΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΦΤΑ ...
ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ ...
...
Καρυδάρμη με θαλασσινά ...
ΜΟΥΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ...
Φιλέτα μόσχου μαρινάτα με κόκκινο κρασί και τσίλι ...
Μοσχαράκι μαρινάτο ...
Ρολάκια από μοσχάρι ...
ΦΙΛΕΤΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ...
ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ...
Φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα Μαδέρα ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ (Pork Chow Mein) ...
ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ...
ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ...
GUACAMOLE ...
ΓΑΥΡΟΣ ΞΙΔΑΤΟΣ ...
ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ME ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 29 από 56  Επόμενη

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ 13 ψήφοι




 

Υλικά
10 αυγά
7 φλιτζ. γάλα
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
1 πακέτο φύλλο για πίτα
1/2 φλιτζ. βούτυρο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν. Χτυπάμε καλά τα αυγά. Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε και τη βανίλια και αποσύρουμε από την φωτιά.
3. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας τα ένα -ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
4. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε, ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο.

Προηγούμενη Συνταγή 29 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

λουκοθμαδακισ 21-11-2008 07:06:05

ειναι νοστιμη να τιν δοκιμασο

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.