3 συκώτια κότας
3 κουταλιές κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο ανάλατο
1/3 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1/4 κουταλάκι θυμάρι
3/4 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο λιωμένο αλλά κρυωμένο
φιστίκια Αιγίνης άψητα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
ψωμάκια και κράκερ για το σερβίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΟΥΠΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ...
Λιγκουϊνια αραμπιάτα με σκόρδο ...
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΥΡΑ ...
CHOCO BROWNIE ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΛΙΝΓKΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΒΑ ...
ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ...
ΦΙΛΕΤΑ ΜΟΣΧΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΠΑΤΕ ΤΟΝΟΥ ...
ΠΑΤΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ME ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ...
ΚΕΪΚ ΑΠΛΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ ...
Παγωτό Φράουλα ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΙΚΗ ...
«ΠΑΚΟΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΡΕΟΛΗΣ...
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ...

Συνταγές » Ορεκτικά
Προηγούμενη Συνταγή 23 από 45  Επόμενη

ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΩΤΙ ΚΟΤΑΣ 0 ψήφοι




 

Υλικά

3 συκώτια κότας
3 κουταλιές κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο ανάλατο
1/3 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1/4 κουταλάκι θυμάρι
3/4 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο λιωμένο αλλά κρυωμένο
φιστίκια Αιγίνης άψητα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
ψωμάκια και κράκερ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα συκωτάκια από τα τυχόν πράσινα στίγματα και τα κόβουμε σε τεμάχια το 1,5 εκ. περίπου. Τα σοτάρουμε με το βούτυρο και τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά (να είναι ακόμα ροζ στη μέση). Τα βάζουμε στο δοχείο του μπλέντερ.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κονιάκ και βράζουμε, μέχρι να μείνουν 4 κουταλιές περίπου. Το ρίχνουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιούμε στη μεγάλη ταχύτητα για αρκετά δευτερόλεπτα, ώστε το μίγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
3. Το βάζουμε σε περισσότερα μπολ ή σε καλά βάζα σερβιρίσματος σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη. Τα κρυώνουμε και το πλάθουμε σε μπάλα ή σε μακρόστενο σχήμα και τα ρολάρουμε στα φιστίκια. Σερβίρεται σε πιατέλα με γύρω-γύρω ψωμάκια, κράκερ κ.λ.π.

Προηγούμενη Συνταγή 23 από 45  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.