400 γρ. σπαγέτι
500 γρ. καλαμαράκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο πασάτα ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο
100 ml ξηρό λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι και τυρί παρμεζάνα τριμμένο κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σιγοτηγανίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες και κυβάκια μαζί με τα πλοκάμια. Μόλις ροδίσουν (αν θέλουμε, σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί), προσθέτουμε μπόλικη πασάτα ντομάτας. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ίσα-ίσα που η σάλτσα να μην εμφανίσει το χαρακτηριστικό στρώμα του βρασμού στην επιφάνεια και να μειωθεί τουλάχιστον στο μισό.
2. Βράζουμε το ζυμαρικό μέχρι σχεδόν να γίνει, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα από τα καλαμαράκια. Συμπληρώνουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά αναμιγνύοντας με τη σάλτσα.
3. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με παρμεζάνα, συνοδευόμενο από ένα κρασί ροζέ.
Συνταγή 1 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!