1/3 φλιτζ. ξηραμένες ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες (διατηρούμε το λάδι)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή κοπανισμένη
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκο κρεμμυδάκι με τις κορυφές
1,5 κουταλιές κομμένος φρέσκος βασιλικός ή 1 κουταλάκι ξηρός
1/4 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1 φλιτζ. ζωμός λαχανικών (από έτοιμο κύβο)
3/4 φλιτζ. ξηρό vermouth
1 φλιτζ. κουταλάκι χτυπητή κρέμα
300 γρ. λιγκουίνια
Εκτέλεση
1. Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι από τις ντομάτες σε ένα πλατύ τηγάνι και τις ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες, μόλις κάψει το λάδι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να ασπρίσουν οι γαρίδες, περίπου 6 λεπτά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι.
2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, το βασιλικό, τις ντομάτες, το πιπέρι, το ζωμό, το vermouth και την κρέμα. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μειωθεί σε περίπου 1,5 φλιτζ. (περίπου 10 λεπτά). Επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατεύουμε, ώσπου μόλις να ζεσταθούν.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια, τα κατανέμουμε σε 4. πιάτα και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές σάλτσας. Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή/και φρέσκα κλαράκια βασιλικού κατά τη γεύση και σερβίρουμε.
Συνταγή 2 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!