1 φύλλο κατεψυγμένης σφολιάτας 250 γρ. περίπου, ξεπαγωμένο 180 γρ. αληθινό ροκφόρ, σε θερμοκρασία δωματίου 60 ml κρασί λευκό ημίγλυκο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. 2. Ανοίγουμε το φύλλο, ώστε να γίνει ένα τετράγωνο 23x23 εκ. Το κόβουμε στη μέση, βάζουμε το ένα κομμάτι επάνω στο άλλο και το πατάμε ελαφρά. Το ψήνουμε επί 20 λεπτά, ή ώσπου να ροδίσει, και το βγάζουμε από το φούρνο. 3. Ανακατεύουμε το ροκφόρ και το κρασί στο μπλέντερ, ώσπου να γίνουν αλοιφή. Κόβουμε τη σφολιάτα οριζοντίως, σε τρία ίσα μέρη. Αλείφουμε το μισό μίγμα του τυριού στο κάτω κομμάτι, το σκεπάζουμε με το μεσαίο, αλείφουμε με το υπόλοιπο τυρί και το σκεπάζουμε με το από πάνω κομμάτι. Τα πατάμε ελαφρά και με προσοχή και βάζουμε τη μιλφέιγ στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Όταν πρόκειται να τη σερβίρουμε, τη βγάζουμε εγκαίρως από το ψυγείο, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνταγή 9 από 10
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Μαρικριστιν 09-04-2009 10:06:29
πολυ νοστιμη και ευκολη
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!