Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι λάδι
αλάτι – πιπέρι
1/2 κουταλιά του γλυκού ξύδι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υλικά της γέμισης εκτός από το ρύζι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το φύλλο. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε . Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε δύο φύλλα. Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ένα ελαφρά λαδωμένο, μεγάλο ταψί. Ρίχνουμε μέσα την γέμιση αφού πρώτα την ανακατέψουμε με το ρύζι. Προσθέτουμε λίγο νερό. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, και ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι και το ψήνουμε σε 200°C μέχρι να πάρει χρώμα ,περίπου 1 ώρα.
Συνταγή 10 από 10
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
nicoletta cokkini 14-10-2008 02:19:43
theli sti yemisi kanella ke maratho
nicoletta cokkini 14-10-2008 02:19:38
theli sti yemisi kanella ke maratho
κατερινα 18-09-2008 23:09:39
Η γνήσια κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα φτιάχνεται με τράγιο κρέας ή πρόβειο.
Βασιλική Τιλελή 18-01-2008 00:00:52
Ωραία η συνταγή σας πρέπει να είναι θα την μαγειρέψω και θα σας γράψω τις εντυπτώσεις μου.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!