1/4 φλιτζ ελαιόλαδο 2 κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τις πράσινες κορφές τους κομμένα 12 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα 20 ελιές καλαματιανές χωρίς κουκούτσια 1 κονσέρβα τόνος στο λάδι ξύσμα ενός λεμονιού 2 κουτ. τσαγιού χυμός λεμονιού αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι 350 γρ φεττουτσίνια κόκκινης πιπεριάς
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σoτάρουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διαφανή περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό, τις ελιές, τον τόνο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να ζεσταθεί καλά. Το βάζουμε στην άκρη και το διατηρούμε ζεστό. 2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στο μίγμα τόνου και ελιάς. Ανακατεύουμε καλά και το ζεσταίνουμε λιγάκι, πριν το σερβίρουμε.
Συνταγή 172 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!