1 μικρό κουνουπίδι σε κομματάκια
2 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
500 γρ. μύδια αχνιστά (μόνο η σάρκα και ο ζωμός τους)
αλατοπίπερο
1 πρέζα πάπρικα για κάθε πιάτο
Τα πολλά πρόσωπα της ανθοκράμβης (Κουνουπίδι): Άλλο ένα λουλούδι που τρώμε, μαζί με την κάππαρη και την αγκινάρα. Όχι ακριβώς το λουλούδι, δηλαδή, αλλά το βλαστάρι με τα λουλούδια, αυτό που οι αρχαίοι ονόμαζαν «καυλός» εξ ού και το αγγλικό cauliflower. Η ανθοκράμβη ή βράσκη η λαχανώδης (Brassica Oleracea L. Var. botrytis) είναι από τα προβληματικά λαχανικά, ιδιαιτέρως αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά. Βλέπετε, μυρίζει όταν μαγειρεύεται, όπως όλη η οικογένεια του λόγω των θειωδών ενώσεων που περιέχει, οι οποίες όμως είναι χρήσιμες για την υγεία. Από πλευράς υγείας, λοιπόν, το κουνουπίδι στέκεται ακριβώς πίσω από τον ξάδελφο του, το μπρόκολο, με πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Όσο για τη μυρωδιά, τι να σας πω; Άλλοι μιλούν για ένα κομμάτι ψωμί στο βράσιμο, άλλοι για ένα βαμβάκι με ξίδι πάνω από το καπάκι... Δεν εγγυώμαι γι' αυτές τις μεθόδους, οπότε μπορείτε να το φάτε ωμό σε σαλάτα (τριμμένο ή σε μπουκετάκια) ή να το βράσετε, όταν λείπουν όσοι κάνουν μούτρα και βεβαίως να το μετατρέψετε σε πουρέ, που και νόστιμος εί¬ναι και μη αναγνωρίσιμος!
Μία από τις πιο εντυπωσιακές συνταγές με κουνουπίδι είναι σίγουρα το ιδιότυπο κουσκούς που γίνεται τρίβοντας το σε σήτα ή ψιλό τρίφτη (μόνο το λουλούδι, τα κοτσάνια τα φυλάμε για άλλες παρασκευές), το οποίο αχνίζουμε σε σάλτσα ή στον ατμό. Στο Ισραήλ το είχα δοκιμάσει τηγανητό (βαθύ τηγάνισμα) σκέτο και σε χυλό και το βρήκα πολύ νόστιμο και στις δύο εκδοχές. Γρατιναρισμένο, σούπα, συνοδευτικό, σαλάτα, γιαχνί, δεν είναι λίγες οι ιδέες για το σερβίρισμα του.
Υλικά
1 μικρό κουνουπίδι σε κομματάκια
2 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες και σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
500 γρ. μύδια αχνιστά (μόνο η σάρκα και ο ζωμός τους)
αλατοπίπερο
1 πρέζα πάπρικα για κάθε πιάτο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαχανικά γύρω στα 15', όσο να μαλακώσουν, με το ζωμό από τα μύδια και δύο ποτήρια νερού ή ζωμού (πουλερικών ή λαχανικών). Τα περνάμε στον πολτοποιητή και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με ένα «καρύδι» βούτυρο και τα μύδια. Μόλις πάρει βράση, σερβίρουμε με την πάπρικα.
Συνταγή 8 από 33
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!