500 γρ. κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 125 γρ. προσούτο κομμένο σε φέτες και μετά σε λωρίδες του 1,5 εκ. 1,5 φλιτζάνι αρακάς αποψυγμένος 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 2 κρόκοι αβγού 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με το λάδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπιζέλι και το προσούτο και το βάζουμε στην άκρη. 3. Σε μια μικρή κατσαρόλα, αναμιγνύουμε την κρέμα με τους κρόκους αβγών. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να αναμιχθούν καλά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο, για 5-7 λεπτά. 4. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Βάζουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Συνταγή 94 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
dee 10-02-2008 01:50:30
σιγά τη καριόλα μωρέ ... αυτή απο που τις κλέβει δηλαδή η άσχετη ... απο δώ κιαπό κει
kostantina 09-02-2008 08:07:26
Αυτή την συνταγή την κλέψατε από την Βέφα.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!