4 κουταλιές σκούρα σόγια σος
4 κουταλιές λευκό ξύδι
3 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 κουταλάκι καυτερή πιπεριά λιωμένη
4 κουταλιές ξηρό σέρι
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια για διακόσμηση
1,4 κιλό παϊδάκια πανσέτας
4 κουταλιές φυτικό λάδι
1 ξηρό κόκκινο τσίλι
1 λίτρο νερό ή και περισσότερο, αν χρειαστεί

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠ' ΟΛΑ ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ (Crema formaggio all' aglio)...
ΚΡΥΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΝΕΣ...
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΡΝΕ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ...
Tira mi su...
ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ ...
ΦΙΝΟΚΙΟ ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ...
ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΝΟΥΝΤΛ ΡΟΜΑΝΟΦ ...
Τυροκροκέτες ...
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι ...
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΟΥΦΛΕ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΑΠΟ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...

Συνταγές » Ορεκτικά
Προηγούμενη Συνταγή 39 από 45  Επόμενη

ΓΛΥΚΟΞΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΑΝΣΕΤΑΣ ΣΕΤΣΟΥΑΝ 0 ψήφοι




 
Η ποσότητα μετατρέπεται σε κύριο γεύμα για 4 άτομα, σερβιριστεί με ρύζι, βραστό ή τηγανητό.
Υλικά

4 κουταλιές σκούρα σόγια σος
4 κουταλιές λευκό ξύδι
3 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 κουταλάκι καυτερή πιπεριά λιωμένη
4 κουταλιές ξηρό σέρι
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια για διακόσμηση
1,4 κιλό παϊδάκια πανσέτας
4 κουταλιές φυτικό λάδι
1 ξηρό κόκκινο τσίλι
1 λίτρο νερό ή και περισσότερο, αν χρειαστεί

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ κτυπάμε μαζί με το σύρμα τη σόγια σος, το ξύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο, την καυτερή πιπεριά και το σέρι. Φτιάνουμε τα «βουρτσάκια» από τα φρέσκα κρεμμυδάκια (βλ. παρακάτω).
2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα τυχόν χαλαρά κομμάτια κρέατος από την πανσέτα, καθώς και το πολύ λίπος από γύρω-γύρω.
3. Κόβουμε ανάμεσα στις λωρίδες κρέατος ανάμεσα στα κόκαλα για να ξεχωρίσουμε τα παϊδάκια.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ, προσθέτουμε το τσίλι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει βαθύ σκούρο, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 3-4 παϊδάκια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να σκουρύνουν από όλες τις πλευρές, για 2-3 λεπτά.
5. Με μια λαβίδα μεταφέρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα. Σε μερίδες των 3-4, τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα παϊδάκια με τον ίδιο τρόπο. Πετάμε το λάδι από το γουόκ, κρατώντας μόνο 2 κουταλιές.
6. Επαναφέρουμε όλα τα παϊδάκια στο γουόκ και ρίχνουμε αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν ολόκληρα. Ζεσταίνουμε το υγρό μέχρι να πάρει βράσει. (το τσίλι παραμένει στο γουόκ για να κάνει τα παϊδάκια πιο πικάντικα.)
7. Μειώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το γουόκ. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που για 1 ώρα περίπου. Τα παϊδάκια έχουν γίνει όταν στο κρέας συρρικνώνεται ελαφρά πάνω στο κόκαλο και το νιώθουμε τρυφερό όταν το τρυπήσουμε με ένα μαχαιράκι.
8. Ξεσκεπάζουμε το γουόκ, βγάζουμε το τσίλι με τη λαβίδα και τι πετάμε.9. Ρίχνουμε το μίγμα της γλυκόξινης σάλτσας πάνω στα παϊδάκια στο γουόκ. Ανακατεύουμε το μίγμα με το υπάρχον υγρό, ώστε να αναμιχθούν καλά.10. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι το υγρό να μειωθεί και να γίνει μια παχιά σκούρα σάλτσα και τα παϊδάκια να αποκτήσουν μια γυαλιστερή επίστρωση, για 25-30 λεπτά. Αν χρειαστεί, αφαιρούμε τα παϊδάκια και μειώνουμε κι άλλο τη σάλτσα με δυνατό βράσιμο. Ανακατεύουμε τα παϊδάκια που και που για να μην κολλήσουν.
11. Για να σερβίρουμε μεταφέρουμε τα παϊδάκια σε μια ζεσταμένη πιατέλα. Τα καλύπτουμε με τη σάλτσα και διακοσμούμε με «βουρτσάκια» από φρέσκο κρεμμυδάκι.

Προηγούμενη Συνταγή 39 από 45  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.