500 γρ. λιγκουίνια
1 λεμόνι βιολογικής καλλιέργειας
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
ελαιόλαδο
1 φέτα φρέσκια τζιντζερόριζα (περίπου το μέγεθος νομίσματος 1 ευρώ), ξεφλουδισμένη
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες


Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΡΦΡΑΙΝΤ ΜΕ ΣΟΣ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΑ ΔΙΑΒΟΛΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ...
ΠΕΝΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΣΑΓΚΑΗΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ ...
Γουρουνόπουλο με πατάτες στο φούρνο ...
Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΥΡΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕ ...
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
Λιγκουίνια με σολομό και σάλτσα λεμονιού ...
ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 10 από 301  Επόμενη

ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ0 ψήφοι




 

Υλικά
500 γρ. λιγκουίνια
1 λεμόνι βιολογικής καλλιέργειας
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
ελαιόλαδο
1 φέτα φρέσκια τζιντζερόριζα (περίπου το μέγεθος νομίσματος 1 ευρώ), ξεφλουδισμένη
Αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες


Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

1. Πλένουμε καλά το λεμόνι. Με μια πολύ λεπτή και κοφτερή λεπίδα αφαιρούμε το κίτρινο μέρος της φλούδας και το κόβουμε σε λωρίδες.
2. Ζεσταίνουμε το κρασί, προσθέτουμε τη φλούδα του λεμονιού και μια πρέζα αλάτι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
3. Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά 4 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, μπόλικο μαϊντανό και πιπέρι κατά τη γεύση. Στραγγίζουμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε το υγρό της στην υπόλοιπη σάλτσα. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε σε ένα δροσερό μέρος, ανακατεύοντας που και που.
4. Την ώρα του φαγητού, βράζουμε το ζυμαρικό, το περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 10 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.