500 γρ καλαμαράκια καθαρισμένα
500 γρ σπαγγέτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1-2 κουταλάκια τσίλι κομμένο
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
425 γρ τομάτες λιωμένες από κονσέρβα
1/2 φλιτζ ζωμός ψαριού
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος κομμένος
2 κουταλάκια φρέσκο φασκόμηλο κομμένο
1 κουταλάκι φρέσκια μαντζουράνα κομμένη

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
Γουρουνόπουλο με πατάτες στο φούρνο ...
ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΥΡΙΩΝ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔO ΜΕ ΑΧΙΝΟΥΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΚΡΥΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΠΕΝΕΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ...
Φετουτσίνια με χτένια ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
Πεταλούδες με αβοκάντο και σολωμό ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ...
ΚΡΥΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙΑ Η ΑΣΤΑΚΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
ΧΤΥΠΗΤΗ ...
Μακαρόνια με σαρδέλες ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Λαζάνια με θαλασσινά ...
ΜΠΡΙ ΑΝ ΚΡΟΥΤ (BRIE EN CROUTE) ...
Γιαουρτόπιτα ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
Ταλιατέλες με κρεμμύδια και τυρί Stilton ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 257 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ 1 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ καλαμαράκια καθαρισμένα
500 γρ σπαγγέτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1-2 κουταλάκια τσίλι κομμένο
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
425 γρ τομάτες λιωμένες από κονσέρβα
1/2 φλιτζ ζωμός ψαριού
1 κουταλιά βασιλικός φρέσκος κομμένος
2 κουταλάκια φρέσκο φασκόμηλο κομμένο
1 κουταλάκι φρέσκια μαντζουράνα κομμένη

Εκτέλεση
1. Τραβάμε τα πόδια από τα καλαμάρια, αφαιρούμε το κόκαλο και το δέρμα από το σώμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το σώμα από τη μια μεριά, το απλώνουμε πάνω σε μια επίπεδη σανίδα και το χαράζουμε διαγώνια κατά δυο διευθύνσεις. Κόβουμε κάθε σώμα στα τέσσερα.
2. Βράζουμε, στραγγίζουμε και διατηρούμε ζεστό το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το πράσο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τσίλι και το καγιέν. Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό ψαριού και τα μυρωδικά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τα καλαμάρια στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζουμε πάνω στο ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 257 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.