8 φέτες μπέικον ξεροτηγανισμένες και κομματιασμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
2 κουταλιές αλεύρι
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
3 κονσέρβες των 200 γρ. αχιβάδες κομμένες
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1/2 φλιτζ. μαϊντανός φρεσκοκομμένος
200 γρ. σπαγγέτι
τυρί παρμεζάνα
νερό που βράζει

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
Αρνί Εξοχικό ...
ΠΙΛΑΦΙ ΑΤΖΕΜ ...
ΦΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
ΨΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣOΣ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΡΦΡΑΙΝΤ ΜΕ ΣΟΣ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΠΕΝΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΜΕ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΣΟΥΜΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΑΜΑΡΙΝΔΗ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΛΥΘΡΙΝΙ ΚΑΙ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ...
Ταλιατέλες με στρείδια τηγανητά με αυγό και μπέικον ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΑΠΟ ΧΤΕΝΙΑ, ΑΧΛΑΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ...
Αρνί με κριθαράκι στο φούρνο ...
Μακαρόνια με γαρίδες σε σάλτσα τομάτας ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 249 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ 0 ψήφοι




 

Υλικά

8 φέτες μπέικον ξεροτηγανισμένες και κομματιασμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
2 κουταλιές αλεύρι
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
3 κονσέρβες των 200 γρ. αχιβάδες κομμένες
πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1/2 φλιτζ. μαϊντανός φρεσκοκομμένος
200 γρ. σπαγγέτι
τυρί παρμεζάνα
νερό που βράζει

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι και μαγειρεύουμε το μπέικον μέχρι να ξεροτηγανιστεί, το βγάζουμε και το φυλάμε.
2. Κρατάμε μόνο 2 κουταλιές από το λίπος και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε από πάνω το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, τις αχιβάδες με το υγρό τους, το μπέικον, το μαϊντανό και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει και να κοχλάσει και βάζουμε τη σάλτσα στην άκρη.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το βάζουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τι περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Προηγούμενη Συνταγή 249 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.