250 γρ. σπαγγέτι ή σπαγετίνι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 φιλέτο ρέγκας καπνιστής από λάδι ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή 1 κουταλάκι γεμάτο σκορδόσκονη 1 κουταλάκι πιπέρι λευκό 1 μεγάλη ώριμη ζουμερή ντομάτα ψιλοκομμένη 1/4 φλιτζ. γάλα εβαπορέ άπαχο λίγες νιφάδες τσίλι (προαιρ. και κατά τη γεύση)
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ψιλοκομμένο φιλέτο ρέγκας και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί. Προσθέτουμε το πιπέρι και το σκόρδο (ή τη σκορδόσκονη) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει, αλλά να μην κάψει. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα με το χυμό της και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τις νιφάδες τσίλι και το γάλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά (Δεν βάζουμε καθόλου αλάτι, η ρέγκα είναι αλμυρή από μόνη της). 2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό (βάζουμε μόνο 1 κουταλάκι αλάτι). 3. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε
Συνταγή 256 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΛΥΚΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟΣ 04-12-2007 06:06:53
ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!