1 φλιτζ. νερό 2/3 φλιτζ. κουσκούς ολικής άλεσης 1 κουταλιά ταχίνι 2 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού 1 φλιτζ. γιαούρτι ή 1 φλιτζ. τόφου μαλακό 1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο μια πρέζα σκόνη τζίντζερ 1/2 φλιτζ. ρεβύθια βρασμένα ή από κονσέρβα καλά ξεπλυμένα 1 μάγκο μεγάλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους 1/4 φλιτζ. σταφίδες σουλτάνες 1/4 φλιτζ. κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζ. ποικιλία ξηρών φρούτων: -ανανάς, παπάγια, πορτοκάλι (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε ανακατεύοντας το κουσκούς, επαναφέρουμε το βράσιμο, σκεπάζουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε χωρίς να ξεσκεπάσουμε μέχρι το νερό να απορροφηθεί. 2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε το ταχίνι και το χυμό πορτοκαλιού παίρνοντας μια ομοιόμορφη κρέμα. Βάζουμε το γιαούρτι ή τόφου σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε χτυπώντας το μίγμα από ταχίνι, κύμινο και τζίντζερ. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα ρεβίθια, το μάγκο και τις σταφίδες. 3. Κάνουμε το κουσκούς αφράτο με το πιρούνι σπάζοντας τυχόν βώλους. Το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μίγμα του μάγκο. Προσθέτουμε το φρέσκο κόλιαντρο και τα ξηρά φρούτα, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά. Σκεπάζουμε και παγώνουμε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες.
Συνταγή 221 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!