1,25 φλιτζ ρύζι σκούρο μακρύσπορο 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες λίγες κλωστές από σαφράν (κρόκο) 3 φλιτζ ελαφρός ζωμός λαχανικών ή νερό φλούδα από ½ λεμόνι τριμμένη σε λεπτές ίνες αλάτι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο 500 γρ πράσα πλυμένα και κομμένα σε κομμάτια των 2,5 εκ. 1/4 φλιτζ μπιζέλια κατεψυγμένα 100 γρ ελιές μαύρες μαϊντανός για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ δοχείο. Βάζουμε το ρύζι και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι το ρύζι να καλυφθεί και αρχίσει να ασπρίζει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το σαφράν, το ζωμό ή νερό, τη φλούδα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αναμιγνύουμε καλά και βάζουμε να βράσει. Ανακατεύουμε και πάλι ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το χρώμα του σαφράν. Κατανέμουμε τα λαχανικά και τις ελιές με ελκυστικό τρόπο πάνω στο ρύζι. Αφήνουμε να πάρει βράση. Σκεπάζουμε με σκέπασμα ή αλουμινόχαρτο και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Ρίχνουμε από πάνω μαϊντανό και σερβίρουμε κατευθείαν από το δοχείο. Σερβίρεται και με ζεματισμένα αμύγδαλα , φιστίκια κομμένα σε φέτες, ή ολόκληρα κάσιους - χωριστά σε ένα μπολ - για όσους θέλουν να πάρουν μόνοι τους, αν επιθυμούν.
Συνταγή 220 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!