350 γρ φετουτσίνια
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
385 ml γάλα εβαπορέ άπαχο από κονσέρβα
3/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
4 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τσάϊβς φρεσκοκομμένα
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
175 γρ σπαράγγια ζεματισμένα
2/3 φλιτζ σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Μακαρόνια με σάλτσα τομάτας με φέτα ...
ΑΧΙΒΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ (Pasta Rustica) ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ...
Λιγκουίνια με σολομό και σάλτσα λεμονιού ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΠΙΤΣΕΣ ...
ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ...
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερο ...
Γαρίδες κάρυ Ταϊλάνδης με μανιτάρια ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
Κοτόπουλο Πανέ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΖΟΥN ...
Αγκινάρες Πανέ...
ΚΥΠΡΙΩΤΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
ΨΗΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ Η ΡΥΖΙ ...
Κοτόπουλο ψητό κατσαρόλας ...
ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 201 από 422  Επόμενη

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ 1 ψήφοι




 
Μια σχετικά ελαφριά έκδοση του γνωστού δυναμίτη.
Υλικά

350 γρ φετουτσίνια
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
385 ml γάλα εβαπορέ άπαχο από κονσέρβα
3/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
4 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά τσάϊβς φρεσκοκομμένα
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
175 γρ σπαράγγια ζεματισμένα
2/3 φλιτζ σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Το βάζουμε στο ζυμαρικό μαζί με το γάλα και το τυρί. Μαγειρεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απλά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη για να πήξει περισσότερο.
3. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τον άνηθο και τα τσάϊβς και βάζουμε αλατοπίπερο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα σπαράγγια, το σολομό και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε βάζοντας στα πιάτα περισσότερη παρμεζάνα, αν θέλουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 201 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.