1 φλιτζ κρεμμύδι κομμένο 1 φλιτζ πράσινη πιπεριά κομμένη 1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο 1 κιλό τομάτες από κονσέρβα με το χυμό τους κομμένες 125 γρ μανιτάρια από κονσέρβα στραγγισμένα 2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος βρασμένος και στραγγισμένος 350 γρ σπαγγέτι βρασμένα και στραγγισμένα 2 φλιτζ τυρί τσένταρ τριμμένο (250 γρ) 1 κονσέρβα σούπας μανιταριών συμπυκνωμένη 1/4 φλιτζ νερό 1/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις τομάτες, τα μανιτάρια, τις ελιές και τη ρίγανη. Προσθέτουμε επίσης τον κιμά, αν θέλουμε. Σιγοβράζουμε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 10 λεπτά. Βάζουμε τα μισά σπαγγέτι σε ένα βουτυρωμένο ταψί 30Χ20Χ5 εκατοστών. Βάζουμε από πάνω το μισό μίγμα λαχανικών. Ρίχνουμε 1 φλιτζ τυρί τσένταρ. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. Αναμιγνύουμε τη σούπα με το νερό μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και το ρίχνουμε πάνω στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε την παρμεζάνα. Το ψήνουμε ξεσκέπαστο στους 180οC για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Συνταγή 30 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!