400 γρ. σουπιές (με το μελάνι τους)
3 μεγάλες τομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες,, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1/2 κρεμμύδι
1/4 φλυτζ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κρεμμύδια στιφάδου κομμένα κατά μήκος
350 γρ. σπαγγέτι , αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΙ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ...
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...
ΨΑΡΙ ΤΟΥ ΜΠΟΠΑΛ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
Σαλάτα ορεκτική με ζυμαρικό ...
Φανουρόπιτα ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΤΟΝΟ KAI MΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΔΙΠΛΕΣ ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΠΟΡΣΙΝΙ...
Παγωτό Βανίλια ...
ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΟΣΟΥΠΑ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ( Riso all' Aglio)...
ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΠΙΛΑΦΙ ΑΤΖΕΜ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΚΟΡΓΚΟΤΖΟΛΑΣ ...
...
ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΑΛΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΝΙΣΟΥΑΖ ...
ΣΟΥΠΑ ΓΚΟΥΛΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΥΡΑ ...
Ραγού από στρείδια ...
...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 290 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΥΡΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

400 γρ. σουπιές (με το μελάνι τους)
3 μεγάλες τομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες,, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1/2 κρεμμύδι
1/4 φλυτζ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κρεμμύδια στιφάδου κομμένα κατά μήκος
350 γρ. σπαγγέτι , αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές, αφαιρώντας προσεκτικά τους σάκους με το μελάνι, που θα τους χρειαστούμε αργότερα για να δώσουμε γεύση και χρώμα στη σάλτσα, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε δακτυλίδια.
2. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα βαθύ δοχείο, κατά προτίμηση πυρίμαχο πήλινο, και σοτάρουμε μαζί το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στιφάδου και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες και το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές και σιγοβράζουμε ώσπου να γίνουν (ο χρόνος αυτός ποικίλλει πολύ για τις σουπιές.)
3. Ανοίγουμε τους σάκους με το μελάνι, το οποίο περνάμε από πολύ λεπτό κόσκινο, αν θέλουμε, και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 15 ακόμη λεπτά.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι, τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα και τα σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 290 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.