Κατά τη λαϊκή παράδοση της Σικελίας τα πορτοκάλια σερβίρονται σαν σαλάτες με λάδι και αλάτι, ως συνοδευτικά
του κύριου πιάτου. Το παρόν πιάτο από την Καλαβρία συνδυάζει με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο το πορτοκάλι και την
αντσούγα.
Υλικά
15 γρ. αντσούγες παστές ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, χωρίς το λευκό της φλούδας και κομμένα σε κύβους 1/2 φλιτζ. τρίμματα ψωμιού 1/2 φλιτζ. λικέρ πορτοκαλιού αλάτι 500 γρ. σπαγγέτι 1 μάτσο φρέσκια μέντα
Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τις αντσούγες για να φύγει το αλάτι, τις ανοίγουμε και αφαιρούμε τα κόκαλα. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο. Προσθέτουμε τις αντσούγες και με ένα πιρούνι τις διαλύουμε, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. 3. Προσθέτουμε τα πορτοκάλια και τα τρίμματα ψωμιού, το λικέρ και ρυθμίζουμε το αλάτι. 4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και το σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα φύλλα μέντας.
Συνταγή 248 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!