900 γρ πατάτες, βρασμένες
150 γρ άσπρο αλεύρι
100 γρ σιμιγδάλι
3 κρόκοι αβγών
αλάτι
300 γρ σπανάκι
30 γρ βούτυρο
30 γρ πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
άσπρο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 άσπρη τρούφα ψιλοκομμένη

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΑΣΠΑΛΑΣ...
ΨΑΡΙ ΣΟΤΕ ΜΕ ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΚΑΙ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ (Scampi alla Veneziana)...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΥΚΑ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ...
ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
Κοτόπουλο βραστό ...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
Λιγκουϊνια αραμπιάτα με σκόρδο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
Αρνί καπαμά ...
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο ...
Μακαρονάδα από στρείδια ...
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 300 από 301  Επόμενη

Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα 0 ψήφοι




 

Υλικά
900 γρ πατάτες, βρασμένες
150 γρ άσπρο αλεύρι
100 γρ σιμιγδάλι
3 κρόκοι αβγών
αλάτι
300 γρ σπανάκι
30 γρ βούτυρο
30 γρ πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
άσπρο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 άσπρη τρούφα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
1. Κάνουμε πουρέ τις βρασμένες πατάτες και ζυμώνουμε προσθέτοντας μαζί τους κρόκους αυγών, αλεύρι, σιμιγδάλι και αλάτι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη ώστε να αποκτήσει πάχος 3 χιλ και κόβουμε 8 τετράγωνα των 10 εκατ. την πλευρά.
2. Πλένουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε για λίγο και το στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στο βούτυρο το σκόρδο, πράσο και σπανάκι προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι τέλος προσθέτουμε μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ελαττωθεί .
3. Στο πρώτο τετράγωνο ζύμης προσθέτουμε μια κουταλιά από σπανάκι. Επαναλαμβάνουμε βάζοντας στρώσεις από ζύμη-σπανάκι και στην επάνω στρώση σπανάκι τρίβουμε λίγη παρμεζάνα.
4. Το βάζουμε στο φούρνο και ψένουμε για 15 λεπτά στους 1900
5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μερικές φέτες άσπρη τρούφα .

Προηγούμενη Συνταγή 300 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.