20 καραβίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρ.) κομμένη σε λεπτές φέτες
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΠΕΝΝΕΣ ΚΑΠΡΕΖΕ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΡΟΚΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΡΟΜΑΝΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΚΡΕΟΛΗΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ...
Μακαρονάκι με πέστροφα καπνιστή, μαγιονέζα και γιαούρτι ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΛΕΥΚΟ ΣΤΙΦΑΔΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ...
Madras Curry ...
ΛΑΧΑΝΟ-ΚΑΡΟΤΟ ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΛΙΒΟΡΝΟΥ ...
Μακαρόνια με κολοκύθι ...
ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΕΣ...
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΧΤΥΠΗΤΗ ...
ΤΑΛΙΟΛΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΑΝΓΚΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΙΛΑ ...
ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 255 από 422  Επόμενη

ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ 7 ψήφοι




 

Υλικά

20 καραβίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρ.) κομμένη σε λεπτές φέτες
500 γρ. σπαγγέτι
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις καραβίδες για 3 λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα. Τις στραγγίζουμε (φυλάμε το υγρό τους), τις καθαρίζουμε και τις απλώνουμε σε ένα πιάτο αρκετά βαθύ.
2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ζεσταίνοντας το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, το σκόρδο αλάτι και πιπέρι. Το ρίχνουμε πάνω στις καραβίδες και τις αφήνουμε να μαριναριστούν.
3. Βράζουμε το ζυμαρικό στο υγρό που βράσαμε τις καραβίδες, βάζοντας περισσότερο νερό και αλάτι, αν χρειάζεται. Στραγγίζουμε καλά, βγάζουμε τις καραβίδες από τη μαρινάδα, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά για λίγα δευτερόλεπτα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το ζυμαρικό σε μια μεγάλη ζεσταμένη πιατέλα και τι περιβάλλουμε με τις καραβίδες. Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 255 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.