750 γρ. φετουτσίνια,, πένες ή ταλιατέλες
500 γρ. μεγάλες γαρίδες
1,5 κουταλιά σόγια σος
1,5 κουταλιά ξύδι
ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 βάζο γλυκές κόκκινες πιπεριές ψητές, ξεπλυμένες και κομμένες
800 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, αποφλοιωμένα με το χυμό τους
1,5 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι σπόροι κύμινο (προαιρ.)
1 κουταλάκι αλάτι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...
Μακαρονάδα Αλφρέντο...
ΑΥΓΑ ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ...
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΡΟΚΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΙΝΔΙΩΝ ...
Γαρίδες βραστές ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Α΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΠΑΓΩΤΟ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ...
ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΟΥ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ...
Παγωτό βερίκοκο ...
Μπραντάδα ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΛΑΦΙ ...
ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΝΤΑΜΙΑ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ...
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ...
Κοτόπουλο με κάρι ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΛΟ ΜΕΪΝ ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ...
Χοιρινές Μπριζόλες Κρασάτες ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΨΗΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 199 από 422  Επόμενη

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ 0 ψήφοι




 
Aντί για γαρίδες μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί λευκό σφιχτό ψάρι ή ψαχνό κοτόπουλου χωρίς λίπος ή πέτσα βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια και ρύζι αντί για ζυμαρικό. Τη συνταγή οφείλω στον Καθηγητή Geoffrey S. Holister, τότε Γεν. Διευθυντής Εκπαίδευσης και Τεχνολογικής Έρευνας της UNESCO.
Υλικά

750 γρ. φετουτσίνια,, πένες ή ταλιατέλες
500 γρ. μεγάλες γαρίδες
1,5 κουταλιά σόγια σος
1,5 κουταλιά ξύδι
ελαιόλαδο
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 βάζο γλυκές κόκκινες πιπεριές ψητές, ξεπλυμένες και κομμένες
800 γρ. ντοματάκια από κονσέρβα, αποφλοιωμένα με το χυμό τους
1,5 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι σπόροι κύμινο (προαιρ.)
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ώσπου να ροδίσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
3. Ρίχνουμε διαδοχικά την ντομάτα, τις πιπεριές, τις γαρίδες, τη σόγια σος, το ξύδι, τη ζάχαρη, το πιπέρι καγιέν και το κύμινο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου ή ώσπου να γίνουν οι γαρίδες.
4. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό, ανακατεύουμε ζεσταίνοντας και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.

Προηγούμενη Συνταγή 199 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.