50 γρ. μικρά μανιτάρια κομμένα φέτες 200 γρ. μύδια σε βαζάκι με άλμη,, ξεπλυμένα και στραγγισμένα 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο φέτες 175 γρ. μικρές γαρίδες βρασμένες ή στον ατμό και ξεφλουδισμένες 2 κουταλιές χυμός λεμονιού 3 τομάτες κομμένες σε φέτες 175 γρ. ζυμαρικό βίδες, Σος 2 κουταλιές μαγιονέζα 2 κουταλιές τσάιβς ψιλοκομμένη 2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι αλάτι και πιπέρι 3/4-1 κουταλιά λιωμένο σκόρδο 8-12 ολόκληρες αξεφλούδιστες γαρίδες βρασμένες ή στον ατμό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις φέτες του αβοκάντο στο χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε το ζυμαρικό με τις γαρίδες, τα μύδια, τις ντομάτες και τα μανιτάρια ανακατεύοντας απαλά. 3. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, την πρασουλίδα, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση (το dressing αυτό μπορεί να φυλαχτεί σε σφιχτά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες - το ανακατεύουμε καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.) 4. Ρίχνουμε το dressing μέσα στη σαλάτα και το μεταφέρουμε με το κουτάλι σε δίσκο σερβιρίσματος. Το παγώνουμε ελαφρά και το γαρνίρουμε με γαρίδες.
Συνταγή 56 από 57
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!