Για το μίγμα μυρωδικών (σήζονινγκ Κρεολής, 1/2 φλιτζ. περίπου):
4 κουταλάκια πάπρικα
2,5 κουταλάκια σκόνη σκόρδου
1,5 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
2,5 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
1,5 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1,5 κουταλάκι καγιέν
4 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι κομμένο
4 κουταλάκια φρέσκη ρίγανη κομμένη
4 κουταλάκια φρέσκος βασιλικός κομμένος

Αναμιγνύουμε καλά όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.

Για το σολομό:
1/2-3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
8 φιλέτα σολομού περίπου 175 γρ. το καθένα
1 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη και τσιγαρισμένη για γαρνίρισμα,
1 κιλό λιγκουίνια βρασμένα και στραγγισμένα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Φάβα ...
Γαρίδες με σκόρδο ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΑΡΕΝΓΚΟ ...
ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΣΙΛΙ ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΛΟΜΙ (Lomi Salmon) ...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΤΣΑΟΥ ΜΕΙΝ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΚΑΡΙ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
ΠΟΡΤΟΓΑΛΕΖΙΚΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΠΕΡΑΤΑ ...
Γέμιση γαλοπούλας...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΤΡΕΙΔΙΑ ...
ΣΟΥΠΑ ΧΟΝΤΡΟΜΠΙΓΟΥΛΗ ...
Γέμιση γαλοπούλας με φρέσκο κάστανο...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΡΑΓΚΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ...
ΑΧΙΒΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΓΥΝΑΙΚΑΣ ...
Γέμιση γαλοπούλας με λουκάνικο...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ CAJUN (Cajun Fettucini) ...
Σπαγγέτι με ντοματίνια ...
ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΨΗΤΟ ΑΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΡΕΟΛΗΣ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ, ΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ...
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 299 από 422  Επόμενη

0 ψήφοι




 

Υλικά

Για το μίγμα μυρωδικών (σήζονινγκ Κρεολής, 1/2 φλιτζ. περίπου):
4 κουταλάκια πάπρικα
2,5 κουταλάκια σκόνη σκόρδου
1,5 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
2,5 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
1,5 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1,5 κουταλάκι καγιέν
4 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι κομμένο
4 κουταλάκια φρέσκη ρίγανη κομμένη
4 κουταλάκια φρέσκος βασιλικός κομμένος

Αναμιγνύουμε καλά όλα τα συστατικά σε ένα μπολ.

Για το σολομό:
1/2-3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
8 φιλέτα σολομού περίπου 175 γρ. το καθένα
1 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη και τσιγαρισμένη για γαρνίρισμα,
1 κιλό λιγκουίνια βρασμένα και στραγγισμένα

Εκτέλεση
1. Αλείφουμε τα φιλέτα σολωμού με ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές.
2. Ρίχνουμε και στις δυο πλευρές κάθε φιλέτου φρέσκo σήζονινγκ, περίπου 1 κουταλιά για κάθε φιλέτο.
3. Βάζουμε τα φιλέτα στο γκρίλ, ώσπου μόλις να ψηθούν. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τις άκρες.
4. Σερβίρουμε βάζοντας περίπου 120 γρ. λιγκουίνια με σάλτσα τομάτας και παρμεζάνα σε κάθε πιάτο. Βάζουμε πάνω τους τα φιλέτα σολομού. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με περίπου 2 κουταλιές πιπεριάς.

Προηγούμενη Συνταγή 299 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.